HTML

Az igazság ára fórum az Indexen

2008.03.06. 15:19 AZ IGAZSÁG ÁRA blogger

Elkezdtett pörögni az élet Indexnek az Igazság ára című sorozatról szóló fúruma.
Két idézet a fórumról:

Johevi írj:

"Az biztos, hogyha valaki okos az a Vágóhoz megy, akinek meg szilikonos a melle vagy kevésbé okos, annak ez marad..."

Alfer írja:

"Sok birka! Én nem sajnálom egyiket sem. Mindenki tudta mit vállal. Mit gondoltak milyen kérdések lesznek? Számítani kellett volna a leg megalázóbb kérdésekre is. A poligráfos vizsgálaton pedig az igazat kellett volna mindenre mondani, és akkor nem lehet gond. Ha valaki meg ideges, az számíthat az efféle koppanásokra. Meg kellett volna állnia. Ennyi a dolog lényege. A baj az, hogy a sok körítés, meg a sok reklám, meg a sok butítás már annyira általános, hogy a lényeg elveszik. Sok birka!!"

Az igazság ára fórum az Indexen

Szólj hozzá!

Címkék: fórum kritika

Az igazság ára: A hazugsávizsgáló gépről

2008.03.06. 15:07 AZ IGAZSÁG ÁRA blogger

"Fontos, hogy nyugalmi állapotban legyen az alany?

Igen, nem mozoghat, nem beszélhet folyamatosan, csak igennel vagy nemmel válaszolhat a kérdésekre. Lényeges, hogy a vizsgálat minél ingerszegényebb környezetben folyjon.

Mennyire biztos az eredmény, hiszen a legtöbb ember már attól izgatottá válik, hogy egy gép vizsgálja állításait?

95-97%-os bizonyossággal tudjuk megmondani, hogy az illető igazat mond-e vagy sem. Elméletileg nem lehetséges a tévedés, mert a vizsgálatot személyes kérdésekre, zavarba ejtő kérdésekre, valamint kritikus kérdésekre osztjuk, és az ezekre adott válaszokból már tudjuk, melyek azok, amiktől a vizsgált személy zavarba jön. Az alap izgatottsági szint nem befolyásolhatja az eredményt. Annyi a buktatója, hogy csupán az érzelmi reakciókat tudjuk kimutatni, ami adott esetben nem feltétlenül a hazugsághoz kapcsolódik. A 4-5%-os tévedési faktor erre vonatkozik.

Be lehet csapni a gépet?

Mindig akadnak olyan emberek, akik próbálják átverni a hazugságvizsgálót. Számos módszer kering erről: nyugtató hatása alatt állnak a vizsgálatkor, mesterségesen ingereket keltenek, próbálják összezavarni a szerkezetet azzal, hogy össze-vissza válaszokat adnak. Ám ezeket rendszerint ki lehet szűrni. Egyetlen esetben lehet „átvágni” a gépet, ha az illető pszichopata, mivel a zavart elméjű embernek nincs hazugsághoz kapcsolódó érzelmi reakciója."

 

A teljes írás a Tv2 honlapján itt

Szólj hozzá!

Címkék: leírás hazugságvizsgáló polygráf

Az igazság ára: Sg leírása

2008.03.06. 15:04 AZ IGAZSÁG ÁRA blogger

"A játék lényege pofonegyszerű, talán ez is a siker titka. Még a legegyszerűbb ember is képes megérteni, hogy az nyer, aki igazat mond. 21 kérdést tesznek fel a versenyzőnek, és aki mindenre igazat felel, az 20 millió forintot vihet haza (vagyis annak az adó utáni részét, ugyebár). A játékban szereplő kérdések párszáz előzetesen feltettből kerülnek ki, s a válaszoló igazságtartalmát ezen kérdések közben működő poligráf, vagyis hazugságvizsgáló segítségével állapítják meg.

A versenyző célja természetesen az, hogy mindenre igazat mondjon, hiszen akit hazugságon kap a poligráf, az szégyenszemre üres kézzel kényszerül távozni. Ráadásul mivel minden kérdésre kötelező válaszolni, így még a kényes kérdéseknél is kiderül a válasz. Kivéve, ha a jelen lévő családtagok vagy barátok egyike nem dönt úgy, hogy elhasználja a játékos egyetlen mentsvárát, ugyanis egyszer a játék során új kérdést lehet kérni a delikvensnek, azonban ezt csak a versenyző meghívottjai tehetik meg. "

Az Sg.hu írása itt

Szólj hozzá!

Címkék: kritika leírás 1. rész

Az igazság ára, az Origo írása

2008.03.06. 15:01 AZ IGAZSÁG ÁRA blogger

"A lényeg, hogy egyre rázósabb kérdések egyre nagyobb summát szülnek, a jelentkező pedig akkor mehet csak haza komoly összeggel, ha mindvégig az igazat válaszolja. A kérdések egészen egyszerűek is lehetnek (szoktál gyónni? mit teszel, ha egy sebesült, haldokló verebet látsz?), lehet olyan, amire kissé kényelmetlen választ adni (valóban érdekel az éhező afrikaiak sorsa?), de százezrekért már arra kell válaszolni, hogy a játékos vonzódik-e saját neméhez, hogy csalta-e már meg házastársát, hogy hányszor ütötte meg kisgyerekét."

Az Origio írása itt

Szólj hozzá!

Címkék: kritika leírás 1. rész

Sheenard mondja Az igazság ára című vetélkedőről

2008.03.06. 14:55 AZ IGAZSÁG ÁRA blogger

"Az első adás azonban, amely elé a kíváncsiság és a tehetetlenség ültetett le, azonban más tapasztalatokkal is szolgált. Tudniillik rájöttem, hogy Jakupcsek Gabriella egy ilyen típusú show esetében egyáltalán nem jó választás műsorvezetőnek. Néha megvillan ugyan, de ez elsütött pár sziporka édeskevés, és sem az alanyokból, sem a vendégekből nem tud provokatívat kihúzni. Az meg egyenesen idegesítő, amikor egy mély lélegzetvétel után egy legyintéssel visszaül a székébe, és azt mondja: „Én már nem is kérdezek semmit.” De kedves Hölgyem – kérdem én ilyenkor –, hol a rutin? A műsorvezetői gyakorlat? Kezdőtől is nehéz ilyet elfogadni, de egy felvételről sugárzott műsorban egy szakmában járatos műsorvezetőtől?"

Sheenard itt mondja

Szólj hozzá!

Címkék: blog kritika leírás 1. rész

Az igazság ára: Az amerikai változatról a Comment:com-on

2008.03.06. 14:51 AZ IGAZSÁG ÁRA blogger

"Az ugrás után belinkelt videón látható Lauren Cleri nevű hölgy 100 000 dollárért bevallotta, hogy ő bizony leginkább az ex-csávójával élne (nemi életet), 200 000 dollárért azt is beismerte, hogy két éve csalja a stúdióban ekkorra már teljesen elképedt ábrázattal bámuló férjét, majd következett a végső akadály: "jó embernek tartod magad?" Az igenlő válaszról azonban kiderült, hogy hazugság, így a csaj egy fillért nem nyert, és valószínűleg még a férje is ki fogja hajítani. Kíváncsian várjuk, hogy a hazai versenyzők meddig hajlandók elmenni egy kis lóvéért."

A Comment:com írása itt

Szólj hozzá!

Címkék: kritika leírás comment:com eredeti valtozat

Az igazság ára: az amerikai 3-5. részről a sorozatjunkie-n

2008.03.06. 14:46 AZ IGAZSÁG ÁRA blogger

"A gáz oldalhoz jön az adás közbeni promók, amik remekül mutatják, hogy csak az égés számít, a kín, a válasz, nem az izgalom, hogy mit fognak kérdezni legközelebb, hiszen a soron következő játékos 3-4 necces kérdését is felvillantják a reklámszünet előtt, plusz van egy ismételt snitt, ahol látni, hogy éppen a 14. kérdésnél tart, szóval tudjuk, hogy minimum meddig jut el.
A pozitív oldalhoz viszont az tartozik, hogy nem csak kínos kérdések és válaszok vannak, hanem viccesek is, ld. az első 5 kérdését az egyik játékosnak végignevetgélték, csak a végére jutnak el a síráshoz."

A Sorozatjunkie írása itt

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozatjunkie eredeti valtozat

Az igazság ára: Az amerikai első részről a Sorozatjunkie-n

2008.03.06. 14:43 AZ IGAZSÁG ÁRA blogger

"7. Ha a (jelenleg jól kinéző) feleséged pocakot növesztene, rábeszélnéd-e zsírleszívásra?

8. Gyanítottad-e valaha, hogy az egyik barátod ráhajt a feleségedre?
9. Lefeküdtél olyan emberrel, akit aznap ismertél meg?
10. Tettél valaha olyasmit, ami miatt nem szolgáltál rá feleséged bizalmára?
11. Házasságod alatt használtad a netet arra, hogy más nővel flörtölj? –> 25 ezer dollár

12. Azért nincs még gyereketek, mert nem vagy benne biztos, hogy a feleséged az igaz?
13. Személyi trénerként edzés közben értél “jobban” női klienshez, mint ahogy az illett volna? –> Nem-et mondott, de a poligráf igen-t jelzett."


A Sorozatjunkie cikkei itt

Szólj hozzá!

Címkék: kritika leírás sorozatjunkie eredeti valtozat

Az igazság ára: Az amerikai változat kritikája a Sorozatjunkie-n

2008.03.06. 14:38 AZ IGAZSÁG ÁRA blogger

"Tipikusan olyan játékról van szó, ami lehet kirobbanó siker (az amerikai eredmény este kiderül. Tipp?), de bukhat is. A néző tuti szereti látni más szenvedését és, ha csinál valamit közben, akkor még az iszonytató lassúságot is feledheti, ezért tipikusan jó háttértévének, vacsorafőzés közben a konyhából a válasz felfedésére a nappaliba rohanó anyukáknak. Nekem is jó lenne, van annyira trash az egész, hogy nézzem, de nem hiszem, hogy fogom. Elolvasom, hogy mik voltak a kérdések valahol, annyi nekem elég.

Ja, és az amerikai műsorvezető, Mark. L. Walberg, rém gyenge, vagyis inkább semmilyen. Kíváncsi vagyok, hogy mit alakítanak a játékon a magyar viszonyokhoz, hogy ki lesz a műsorvezető (belső infó?) és, hogy mit fog teljesíteni, mert potenciál van benne, csak… (UPDATE: Megvan a műsorvezető. Nőről van szó.)

Ja, és a botrányfaktort mindenki azonnal felejtse el. Majd jönni fog a “pénzért tönkretenni az emberi kapcsolatokat” duma, de az egész csak maszlag. Csak az fog játszani, aki az előzetes kérdések alapján vállalja a válaszolást. Ha valaki azt hinné, hogy nagyot fog égni, akkor megbetegszik, beint, tudomisén, de senkit nem kényszeríthetnek játékra, ergó pénzt veszteni szerintem csak úgy lehet (lásd 1. játékos), hogy valaki azt hiszi igazat mond és a poligráf lehazudozza."


A Sorozatjunkie írása itt

Szólj hozzá!

Címkék: kritika leírás sorozatjunkie eredeti valtozat

Az igazság ára: Emlékeztető a sorozatjunkie-n

2008.03.06. 14:19 AZ IGAZSÁG ÁRA blogger

"Ma. TV2. 22:05. Az igazság ára - 1×01. (Doktor House vezeti fel, Jakupcsek Gabriella vezeti és a nagy kérdés, hogy itthon is tud-e robbantani a játék, vagy dettó elhal, mint az Ötödikes? Odakint láthattuk, hogy a nagy nézettség csak az American Idol-nak volt köszönhető, anélkül semmi extra… Várjuk a véleményeket.)"

"A vetélkedő furcsasága ugyanaz, amiről az imént volt szó: 1. A játékos részéről nincs értelme hazudni (ergó oda a lényeg…), hiszen, ha igazat mond, akkor nyer, ha hazudik, akkor mindent bukik és kiderül így is az igazság. 2. A játékos előre tudja, hogy milyen kérdéseket kaphat, a dráma nem rá vonatkozik, hanem inkább a jelenlévő családtagokra, akiknek viszont minden a derült égből jön. A játékos max azon lepődhet meg, ha egy meglepetés vendég tesz fel kérdést."

A sorozatjunkei írása itt

Szólj hozzá!

Címkék: kritika leírás sorozatjunkie 1. rész